Fiscale aspecten van de auto (ONLINE)

Deze cursus/opleiding is ook toegankelijk voor niet-leden.

Vrijwel elke cliënt heeft een auto. Wat is wijsheid? De auto op de zaak of privé? Is je cliënt op de hoogte van de fiscale risico’s en kansen? En wat zijn de consequenties van de Keuzewijzer Autobelastingen, het Klimaatakkoord, de actuele jurisprudentie en het per 1 januari 2022 te wijzigen beleid van de Belastingdienst? Wat is de invloed van de bpm-wijziging per 1 januari 2022? Hoe zit het eigenlijk met de SEBA en de SEPP? Vraagt dit om onmiddellijke actie, of kun je nog even rustig achterover leunen?

 

Kortom, genoeg stof om over na te denken. Autobelastingspecialist Heleen Elbert brengt je op een heldere en praktische wijze op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van de auto van de zaak. Niet alleen de bijtelling komt aan de orde, maar ook de grijs-kentekenregeling, de verklaring geen privégebruik en de fiscale subsidies voor milieuvriendelijke auto’s passeren de revue. Uiteraard staan we uitgebreid stil bij de soms ingrijpende wijzigingen die men voor onze klant in petto heeft. Uiteraard komt het Belastingplan 2023 ook aan de orde.

Onderwerpen

 

  • De wijziging van de autobelasting: wetswijzigingen en rechtspraak
  • Auto van de zaak of privé: wat zijn de voor- en nadelen?
  • Bestelauto’s met een grijskenteken: ken de risico’s
  • Welke voordelen kun je behalen met een milieuvriendelijke auto? (laat geen geld liggen)
  • Personeel en auto: hoe werkt dat bij de wkr?
  • Hoe het rijden in een buitenlandse auto je duizenden euro’s kan kosten
  • De auto en de fiscus: hoe sta je sterker tegenover de inspecteur?

 

 

Zorg dat je goed voorbereid bent
Lees voordat je een online cursus gaat volgen deze korte handleiding aandachtig door zodat je goed voorbereid de cursus kan volgen.

 

Online

 

Datums

14 november 2022
17 november 2022


Tijd

10:00 - 12:00 uur

 

Prijs

NOAB leden: € 110,00 excl. btw
Niet-leden: € 137,50 excl. btw


Docent

Mr. Heleen Elbert is als zelfstandig fiscaal-jurist werkzaam bij Elbert Fiscaal. Heleen is promovenda autobelastingen en gastdocent aan de Erasmus Universiteit en zit in het bestuur van de Vereniging Zakelijke Rijders.

 

PE-punten

NOAB: 4

Cursusvoorwaarden

Bekijk hier de cursusvoorwaarden

Schrijf je hieronder in