Btw en horeca

Deze cursus/opleiding is ook toegankelijk voor niet-leden.

Horecaondernemers zitten in zwaar weer en hebben dagelijks te maken met btw. Daarbij komt nog dat er gaat nogal eens iets fout gaat bij de berekening, facturatie of vooraftrek van de btw in de horeca. De Belastingdienst is extra alert op transacties met kasgeld.

 

Vallen prestaties van horecaondernemers onder het verlaagde tarief van 9% of onder het algemene tarief van 21%? Wanneer wordt er wel of geen btw afgedragen over munten? Hoe bepaalt de Belastingdienst de brutowinstmarges? Wat is de tarieftoepassing bij bijvoorbeeld mixdrankjes, feestjes/partijen en vergaderarrangementen? Daarnaast verrichten horecaondernemers ook prestaties waar zowel 9% als 21% goederen in zitten. Voor horecaondernemers in je klantenkring en jezelf is het interessant om te weten waar de Belastingdienst op let bij btw-controles in de horecabranche.

 

Onderwerpen

  • Btw in een coronatijdperk
  • Btw en toepassing tarief in de horeca
  • Btw en arrangementen
  • Btw en vouchers/kortingsbonnen
  • Btw en huur (vermindering)
  • Btw en margekillers in de horeca
  • Btw en factuurvereisten
  • Btw en boekenonderzoek

Klassikaal


Tijd

14:00 - 20:00 

 

Prijs

NOAB leden: €210,00 excl. btw 
Niet-leden: €262,50 excl. btw 


Docent

mr. Carola van Vilsteren is directeur van Van Vilsteren BTW advies bv.

 

PE-punten

NOAB: 5
RB: 5 fiscaal

Cursusvoorwaarden

Download hier de cursusvoorwaarden

Schrijf je hieronder in