Benchmark Kantoorcijfers

Sinds 2011 voert NOAB jaarlijks een benchmark voor mkb-kantoren uit, genaamd Kantoorcijfers. De benchmark geeft een representatief inzicht in de kantoorexploitatie, tarieven en vergelijkingen, trends en ontwikkelingen. Maar ook worden zaken als vergrijzing, adviesomzet en investeringen in ICT in kaart gebracht. NOAB-leden die hieraan deelnemen kunnen kosteloos de resultaten inzien.

 

Met deze benchmark wordt een representatief inzicht gegeven in de overeenkomsten en verschillen tussen kantoren die met hetzelfde dienstenpakket hetzelfde mkb bedienen. Dit is slechts één aspect van de benchmark. Het onderzoek geeft inzicht in verschillen tussen kantoren van verschillende grootte en regionale ligging, de gehanteerde tarieven, kosten en omzet.

Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens in tekst, tabellen en grafieken raadplegen. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn uiteraard anoniem.

Voorbeeldrapport

Je kan online inzien hoe je kantoor scoort ten opzichte van andere referentiegroepen. Die kun je selecteren op kantoorgrootte, regio en soort kantoor en opslaan als pdf. En als je een nieuwe vergelijking wil maken, log je eenvoudig opnieuw in voor een nieuwe analyse. Bekijk hier een voorbeeldrapport 2021.

Benchmark Kantoorcijfers: “Je wilt toch weten waar je staat!” Lees het artikel.

Inloggen

Heb je al inloggegevens ontvangen? Dan kun je hier inloggen.

Prijzen

Kantoorcijfers is een online benchmarktool. Via een login kunnen geïnteresseerden de benchmarkgegevens raadplegen in tekst, tabellen en grafieken. Het is mogelijk daarbij te filteren op kantooromvang, regio en soort kantoor. De gegevens zijn anoniem.

Login blijft geldig tot het volgende onderzoek is afgerond.

  • Voor deelnemers aan de benchmark is de login gratis.
  • NOAB-leden die niet hebben deelgenomen,
    betalen voor de login € 112,50 ex. btw.
  • Niet-leden betalen voor de login € 150,- ex. btw.

Bestellen

De Benchmark Kantoorcijfers 2022 is gesloten en inlog aanvragen is niet meer mogelijk.


De benchmark 2023 zal 13 juni starten en loopt t/m eind september 2023.
 

  • NOAB-leden kunnen zich hieronder inschrijven om een login aan te vragen en de resultaten in te zien van de benchmark 2023. De resultaten zijn pas in oktober 2023 beschikbaar. Doe je mee met de benchmark dan is de login gratis. 
  • Niet-leden kunnen een mail sturen aan info@noab.nl voor een login.

Voordelen benchmark

Je weet waar je staat – en waar de concurrentie staat
En door gedetailleerde analyses zie je ook waar de verschillen zitten en wat mogelijke verbeterpunten zijn.

 

Strategie-check
Met de benchmark kun je zien of je eerdere strategie heeft gewerkt.

 

Nieuwe doelen stellen
Andere kantoren zetten soms prestaties neer. Dat inspireert om nieuwe doelen te stellen en het onderste uit de kan te halen.

 

Analyseer de cijfers zoals jij dat wil
Je kan op meerdere criteria vergelijken en de uitkomsten als pdf opslaan. Zo kun je de cijfers vanuit verschillende invalshoeken bekijken, zoals kantoorgrootte, regio en soort kantoor.